Правителство без Кирил Петков показва желания, които биха показали воля. Това показва, че

...
Правителство без Кирил Петков показва желания, които биха показали воля. Това показва, че
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Радев работи в синхрон с ГЕРБ и ДПС, с цел да свалят правителството


Правителство без Кирил Петков демонстрира стремежи, които биха посочили воля. Това демонстрира, че може да има държавно управление в този парламент. Това съобщи политологът Калоян Методиев в предаването " Лице в лице " по bTV. 
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 437
Нинова беше безапелационна, че ще се върнат на масата за договаряния в случай че Петков не е претендент за министър председател. Ще има опция да се търсят договаряния. Тук не е въпрос какво би могло да се случи, въпросът е да се седне на масата за договарянията и това е изискването. Държава се управлвяа с взимане на групови решения и отговорнсот. След като се вземат решенията се афишират. Такъв въпрос в българските институциите не е обсъждан. Не може да се взимат еднолични решения от премиера. Не може да се постъпва по този начин в една народна власт, изясни Методиев. 

„ Коалицията беше основана с избрана цел – да се измете модела на ГЕРБ. Радев продуцираше тайно свалянето на държавното управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи. В момента, в който беше формирана обединението от четири разнообразни субекта с доста комплицирана задача, да се успокои страната, стопанската система. При такава констриукция всеки има своите цели, само че се вършат взаимни отстъпки. Трябва разговор, би трябвало да се търсят общите тематики, не тези, които ни разделят, добави още той.

Според Методиев виновността на президента Радев е, че от първия месец дружно с вицепрезидентът Илияна Йотова са започнали канонада против държавното управление.

По две съществени линии. Едната, че продаваме оръжия за Украйна и за тематиката за Република Северна Макединоя. Обърках се какво желае президентът. Въврвяха като офанзива против държавното управление с концепцията да се срути доверието. С откровени неистини като офанзивата за обществената политика. ГЕРБ и Движение за права и свободи работят във синхрон с Радев. Забележете, че за последните два месеца Радев върви в общини, в които кметовета са от ГЕРБ. Посрещат го посрещан с самун и сол от кметове на ГЕРБ – четири пъти в Пловдив, в Ловеч, във Велико Търново. Носят го на ръце кметове, които преди не го посрещаха. Не стопираха да клатят държавното управление, означи Методиев. 

По думите му изгодата за Радев е че получава служебни кабинети, с които може да ръководи безотговорно, без парламент. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР